Страхът на младата майка – има ли достатъчно кърма

Новите родители припомнят: Американска блогърка разказва за тревогите си

Снимка: Guliver / iStock

Млада американска майка публикува в своя Instagram снимка на това как кърми бебето си и разказа за най-голямата си тревога – че дълго време не е била сигурна дали има кърма и дали може да храни бебето си.

Тя живее във Вашингтон и ражда малкия Бо на 26 октомври. Още с първите си опити да накърми бебето, среща затруднения и никаква подкрепа. Страхува се, че няма достатъчно кърма, че бебето гладува и, че ... е лоша майка.

“Не мога да ви опиша какво изпитва майката, когато новороденото ѝ бебе плаче, защото е гладно. Имах чувството, че сърцето ми ще се пръсне. То ревеше денонощно, а аз нямах кърма и не можех да го нахраня“, разказва Хейона Хо.

„Зърната ми бяха болезнено чувствителни, плачът на бебето кънтеше като аларма в мозъка ми. Бях отчаяна. Не можех да намеря начин да облекча страданията на детето си и да задоволя най-естествените му нужди“.

И понеже няма достатъчно кърма, тя се принуждава да мине на смесено хранене и да го дохранва с биберон.
Тя обаче е гневна и поставя въпроси, защо никой не подготвя младите майки за трудностите при кърменето.

Пред  Huffington Post тя разказва: „Казаха ми, че млякото ще дойде около третия ден след като родя. Че гърдите ми ще произвеждат една гъста и сладка течност, наречена коластра, която е много хранителна. И много малко количество от нея ще задоволява нуждите на бебето. И че след нея, кърмата ще дойде. Не знаех обаче, че много често производството на кърма се бави и не се случва точно на третия ден“.

 

Снимка: Instagram 

Хейона смята, че ако някой я беше предупредил затова, нямаше да се чувства така „неспособна, че не може да произведе кърма в определения за това срок“ и би потърсила и друг начин, за да нахрани бебето си.

След тези трудни моменти младата майка постепенно добива увереност. Тя има все повече и повече кърма и вече спокойно кърми. Но в трудния за нея момент, намира подкрепата на други майки, които ѝ дават кърма за малкия Бо.

„Разказвам моята история, за да вдъхна кураж на други майки и те да се чувстват по-спокойни и уверени, ако им се случи нещо подобно“, казва тя.

Затрудненията, през които тя преминава, ѝ дават идея да направи сайт, в който майки да могат да получат кърма от други, които имат в излишък, както и да обменят практични идеи, опит и информация за затрудненията при кърмене.

Източник:  Huffington Post, адапрация Мона Василева

 

 

Коментари
Последни видеа