Соевото мляко укрепва костите на детето

То е добър заместител на кравето

Снимка: Guliver / iStock

Белтъчини и соеви протеини могат пълноценно да заместят кравето мляко в менюто на детето и ще му осигурят здрави кости когато порасне, твърдят американски учени.

След като майката отбие бебето и вече няма кърма, трябва ли да дава краве мляко? За много деца това е вариант, други обаче са алергични.
Американски учени от университет в Арканзас изследваха качествата на соята като възможен заместител. И така установиха, че соевото мляко от ранно детство може да помогне за изграждане на здрави кости и да гарантира по-малка костна загуба в късна възраст, пише parents.fr.

„Пълноценното хранене в детството е гаранция за правилно развитие и максимално натрупване на костна маса, което ще е от полза по-късно в живота. Консумацията на продукти на базата на соя има разнообразни здравни ползи“, обяснява д-р Джин-Ран Чен, ръководител на проучването.

Една от най-популярните здравни мантри е, че децата имат нужда от много мляко, за да изградят стабилна костна система. Новото проучване доказа, че същият ефект се постига и със соев протеин.
Откритието ще е от особена полза за някои по-бедни региони по света, където се консумира предимно соево мляко.

Източник: The FASEB Journal

 

 

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа