Шоколадовите десерти – вече с по-малко захар

Кристалите с нова формула, без вкусът да се променя

03 декември 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

Технологията за производство на шоколадовите изделия ще бъде променена и съдържанието на захар в тях ще се намали до 40 %, без това да се отрази на вкуса, обеща Nestle.
Производителят на любимите за децата Kitkat и Aero съобщи добрата новина, че учени от екипа на фирмата са намерили начин да използват натурални съставки и да променят структурата на захарните кристали. Всяка частица ще се разтваря върху езика по-бързо от обичайното и ще има по-малко захар, за да даде желания сладък вкус.

Това е пореден опит на гиганта в хранително-вкусовата промишленост да се включи в борбата с наднорменото тегло на подрастващите.
Захарните изделия неизменно се подреждат в черния списък на диетолозите. Така че производителят се стреми да влезе в крак със съвременните изисквания за здравословно хранене и да намали не само съдържанието на захар в продуктите, но също така да редуцира и съдържанието на мазнини и сол.
Сега компанията патентова своята разработка и се надява тя да влезе в производството от 2018 година.
През 2010г. PepsiCo създаде експериментална молекула на сол, която също позволява да се намали съдържанието на натриев хлорид в храните.

Източник: Reuters

 

 

Коментари
Последни видеа