Схемите Училищен плод и мляко с доставки по домовете

Социален патронаж доставя продуктите на над 420 000 деца от следващата седмица

13 април 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Млякото и плодовете, които децата получават в училище, ще бъдат пренасрочени за доставка по домовете от другата седмица. Това стана ясно след разговор между министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев по повод изказването на премиера Бойко Борисов

Да се намери начин производителите да бъдат подпомогнати при реализацията на продукцията им

Домашното меню на над 420 000 ученици ще бъде обогатено с ябълки, банани, грозде, портокали, сирене и кашкавал, като iемействата ще получат поетапно цялото количество от старта на извънредното положение на 13 март. Продуктите ще бъдат доставяни първо в училищата, след което представители на Социалния патронаж към Министерство на труда и социалната политика (МТСП) ще ги разпределят по адреси, съобщава БНТ.

По схемата „Училищно мляко“ са одобрени 3 216 училища и детски градини

Включващи 420 187 деца и ученици. По схемата „Училищен плод“ са одобрени 3 218 учебни заведения, в които са обхванати 417 455 деца и ученици.

Приетата мярка ще важи за целия период на въведеното извънредно положение, като след това доставките ще се извършват за изминалата седмица, съобщиха от МЗХГ.

Коментари
Последни видеа