Три рецепти за вечеря от София Лорен

Евтини и безумно вкусни, със спагети естествено

02 юли 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Не всички знаят, че кралицата на италианското кино София Лорен е известна и като великолепна готвачка, кулинарен експерт и автор на няколко книги с рецепти. 84-годишната неаполитанка обича повече от всичко друго различните видове паста – засищаща, вкусна, евтина и не на последно място – никак не вредна за фигурата храна, по думите на легендарната актриса.

Омлет със спагети

За семейство от 4-ма трябва да вземете една пета от пакет спагети (100 г), 4 яйца, 50 г настъргано твърдо сирене, малко шунка, наденица или варено пиле, някакъв месен сос, бульон, лук - общо взето всичко, каквото имате вкъщи. В Неапол всички останки от храната от предишен ден се поставят в това ястие. След това спагетите трябва да се счупят и сварят, да се прецедят в гевгир. В отделна купа разбъркайте яйцата със сиренето и сместа от нарязаното месо и соса, след което всичко запържете в тиган, посолете и поръсете с пипер на вкус, преди да сервирате.

Макаронени изделия със задушени зеленчуци според сезона

Вземете някаква паста – канелоне, каватапи, спагети и сварете в кипяща подсолена вода. В отделен тиган задушете домати, тиквички, карфиол, лук и други зеленчуци по ваш вкус. Съотношението на макароните към зеленчуците нека да е 1: 1. След това прецедете макароните в гевгир от водата и смесете готовата паста със задушени зеленчуци. Добавете малко зехтин и сол и сервирайте! Можете да добавите и малко пресен кориандър.

Снимка: Guliver / iStock

Спагети с дафинови листа

За това ястие се нуждаете от 8-10 дафинови листа, няколко едри домата, 1-2 глави лук, половин пакет спагети и бучка масло. Първо пригответе соса: задушете нарязания лук на слаб огън, добавете 350 грама домати, нарязани на ситно (София Лорен им маха кожата), оставете сместа да къкри 10 минути върху като добавите маслото, малко олио и дафиновите листа. Отделно сварете спагетите в подсолена вода, изцедете и разбъркайте с доматения сос. Сервирайте веднага.

Източник, превод Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа