Колко време губим в кърмене

Американски блогърки с отговор

Снимка: Shutterstock

Американска майка пусна в Twitter пост, за да събере мнения от млади майки колко часа на ден губят в кърмене – проблем, който не е получил нито отговор, нито обществено признание.

Вероятно всяка майка знае, че отделя много време, че кърми продължително, едва ли не – постоянно, но не стои с хронометър в ръка, нито сумира часовете, в които бебето е до гърдата ѝ.

„ Казаха ми, че това са 4866 часа от живота, които майката прекарва в кърмене“, писа Кера Ловел, доцент по история в университета на Юта. „Представяте ли се каква е стойността на майчиното мляко, ако се сметне колко време и колко грижи се полагат“, продължава тя.

Постът и получава мощен отзвук и над 14 000 коментари.

„Първоначално ми се стори, че има грешка. Трябва да си имала много деца и да си кърмила в продължение на години, за да се получи тази огромна цифра, мислех си. След това направих бързо изчисление за моите 2 деца, които кърмих 12 месеца. И преброих 4380 часа. Никога не си бях давала сметка, че това и „изяло“ твърде много часове от свободното ми време“ , коментира поста ѝ друга блогърка.

„Кърмила съм моите 4 деца над 52 500 часа. И още продължавам да кърмя най-малкото си дете. И съм привърженик на идеята този труд да бъде платен“, включва се трета майка.

Източник: parents.fr, адатпация Мона Василева

 

 

 

Коментари
Последни видеа