IKEA: Тийнейджъри, моля спрете да нощувате в магазините ни

Двама влогъри стартирали странната мода през август

22 декември 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

Глобалната верига за обзавеждане IKEA призова тийнейджъри да спрат да се промъкват в магазините ѝ и да прекарват нощите в тях, след като около 10 "неспонсорирани нощуващи" са били заловени или документирани да го правят по света през 2016 г., пише Мениджър нюз.

Те били хващани да спят в магазини на IKEA в САЩ, Канада, Великобритания, Белгия, Холандия, Япония, Австралия и Полша, посочва Би Би Си. Наскоро две 14-годишни момичета бяха заловени да се намират нощем в клон на IKEA в Йоншьопинг, Швеция. 

Модата изглежда е стартирана от двама белгийски влогъри в YouTube през август. Тяхно видео показа подвизите им в магазин на IKEA през нощта, включително скачане по леглата, и събра над 1.7 милиона прегледа. Те се крили в гардероб в магазина в продължение на 3 часа, за да избегнат залавянето им и да останат по тъмно. Така и не са заловени, тръгнали са си необезпокоявани на сутринта, за разлика от 14-годишните шведки. 

От IKEA решили да не предприемат формални мреки срещу момичетата от Йоншьопинг заради възрастта им. Две други момичета, които са били хванати в Малмьо през октомври обаче, не са извадили този късмет. Те са на 15 години и са били твърде уплашени да не включат аларма на излизане. Крили са се в шкафове. Докладвани са на полицията за незаконно влизане, след като са намерени на сутринта. 

Говорителят на IKEA във Великобритания коментира: "Ние оценяваме, че IKEA е интересна на хората и искаме да създадем забавни преживявания. Но безопасността и сигурността на нашите служители и клиенти е най-висок приоритет и затова не разрешаваме да се нощува в магазините ни... Забавлението е пресилено. Дълга нощ на седене без да се мърда, само за да се рискува после да се направи законово нарушение..."

Коментари
Последни видеа