„Тази Коледа чудесата правите Вие 4“ събра над 41 000 лв.

В подкрепа на най-малките деца в риск

40 социално отговорни компании от различни браншове подкрепиха благоотворителната кампания в подкрепа на най-малките деца в риск, организираната от фондация „За Нашите Деца“ в края на миналата година.

Каузата на „Тази Коледа чудесата правите вие 4“ ангажира и вдъхнови служителите на големи и малки организации, които сами организираха малки благотворителни събития в офиса, дариха средства и показаха своята съпричастност към това нито едно българско дете да не попада в изолацията на социалните институции, а да живее сигурно и обичано в семейство. Така по Коледа стотици хора успяха да допринесат за социалната промяна, която фондацията внася в живота на деца в риск от изоставяне, малчугани с тежки увреждания и такива в приемни семейства.

Събраните над 41 хиляди лева ще бъдат инвестирани в подкрепа на уязвими деца и семействата им.

По традиция и тази година фондацията покани участниците в коледната кампания на специално празненство, на което представи постигнатите заедно резултати. Екипът на „За Нашите Деца“ връчи грамоти на всички участници.

„Кампанията ни "Тази Коледа чудесата правите Вие" за поредна година доказа, че в България има компании и екипи, ангажирани с детската кауза. За тях Коледа е повод не само да бъдат със своите семейства, но и да направят всичко възможно повече деца в риск или с увреждания, да прекарат също празниците в сигурна и развиваща семейна среда. Благодаря на всеки един от служителите на 40-те компании, които се включиха в кампанията и чрез своите дарения направиха така, че повече деца и техните семейства да получат подкрепата, от която имат нужда.

На тях искам да припомня цитата на Хауърд Зин: „Малки действия, умножени по милиони хора могат да променят света!”. Чрез своя принос, всеки един от нашите участници ще промени света на поне няколко деца, с които фондация „За Нашите Деца“ ще работи през 2017 година“, заяви Диляна Манева – мениджър „Корпоративна социална отговорност и събития“ във фондацията.

Коментари
Последни видеа