Предлагат удължаване на ученическата ваканция

Заради грипа

29 декември 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

Дните 5 и 6 януари 2017 г. да бъдат неучебни за всички български училищни и извънучилищни институции, а учебните занятия да започнат на 9 януари 2017 г., заради разрастващата се грипна вълна. Това предлага синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" на Министерството на образованието и науката, съобщава "Дарик".

Предложението върви и с уточнение удължаването на ваканцията евентуално да се предприеме "при внимателна диагностика от Министерството на здравеопазването".

Сред мотивите за неучебни дни е опасността от "неовладян брой ученически отсъствия", тъй като вирусите засягат предимно деца и ученици; заради големия брой отсъстващи учители и персонал в училищата, за които директорите не могат да намерят заместници, както и за запазване на здравето на ученици, учители и помощен персонал, които не са заболели.

Коледната ваканция за училищата от цялата страна започна на 24 декември, като учениците трябва да са в класните стаи на 5 януари 2017 г.

Грипна епидемия вече официално е обявена в четири общини: Пловдив, Хасково, Харманли и Перник. Други четири са в предепидемична обстановка: Стара Загора, Добрич, Габрово и Пазарджик. 

Източник: Мениджър нюз

Коментари
Последни видеа