„Хари Потър и Огненият бокал“ в илюстровано издание

На 8-и октомври е световната премиера на изданието с илюстрации на Джим Кей

07 октомври 2019 г.

Снимки: Издателство "Егмонт"

Две години след появата на третата книга с илюстрации от Джим Кей, утре, 8-и октомври, феновете на Хари Потър в целия свят посрещат и „Хари Потър и Огненият бокал. Романът се разгръща в невероятните 451 цветни страници, а изданието тежи 2,090 кг., облечено в твърди корици и обложка.

В четвъртото илюстровано издание Джим Кей пресъздава с неподражаемото си художествено вълшебство любими герои като Лудоокия Муди, българския играч по куидич Виктор Крум, Рита Скийтър, Седрик Дигъри, Фльор Делакор и още много други. Незабравими са сцените с надпреварата между „Бобатон“, „Дурмщранг“ и „Хогуортс“ за купата на Тримагическия турнир, а за българските читатели особено емблематична е илюстрацията на срещата между България и Ирландия на Световното по куидич и развяващия се български флаг.

Джим Кей прави илюстрации с помощта на моливи, бои, пиксели на поредицата от 2015 г. насам, когато излезе първата илюстрована книга „Хари Потър и философският камък”. Остават още три книги на Джоан К. Роулинг и естествено, ги очакваме с нетърпение.

Коментари
Последни видеа