Кейт Мидълтън е приета в болница да ражда

Пред "Сейнт Мери" вече има и почитатели на кралското семейство

23 април 2018 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Кейт Мидълтън е приета в болница в Лондон, където всеки момент се очаква да се появи на бял свят наследникът или наследницата на британската корона. В официалното съобщение се казва: "Херцогинята на Кеймбридж постъпи в болница "Сейнт Мери" в Падингтън на ранен стадий от контракциите си."

Пред болницата вече се е събрала и тълпа от почитатели на кралската фамилия, които очакват раждането на принца или принцесата. 

Предполагаемата дата на раждане, както и полът на детето са чест предмет на обсъждане от медиите, както и интерес от страна на букмейкърите. Повечето залагания са за датите 23 и 24 април, а що се отнася до пола на бебето, то мненията са 50 на 50. Най-популярните имена за име са Артур, Мери, Алиса, Джеймс и Албърт. Съвсем наскоро обаче принц Уилям призна в интервю, че се възхищава на футболната легенда Джак Грилиш и ще настоява за това име, ако бебето е момче, и за Джаки, ако е момиче. 

Детето ще заеме петото място в реда на престолонаследниците на Британската Корона. Раждането му ще бъде обявено и с помощта на съвременните интернет технологии. Ще бъде издадена специална прокламация - документ, подписан от лекарите, в който е указан часа на раждане, теглото и пола му.

Той ще бъде в специална рамка и на дървен постамент и ще бъде изложен пред официалната резиденция на британските монарси Бъкингамския дворец. Но това ще се случи веднага, след като бебето се запознае с баба си Елизабет II, на която тази роля ѝ се пада за шести път.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа