Кейт Мидълтън и принц Уилям се готвят за юбилей

Двамата разкриха някои пикантни моменти от сватбата им, свързани с огромната сватбена торта

09 април 2021 г.

Снимка: Gulliver / Getty

39-годишната Кейт Мидълтън и 38-годишният принц Уилям се готвят да отбележат своя първи голям юбилей като съпрузи. На 29 април, точно преди 10 години, те сключиха брак, а пищната им сватбена церемония бе наблюдавана в цял свят.

А на всяка сватба, независимо дали е на аристократи, холивудски знаменитости или обикновени двойки, има и торта.

Тази на Кейт и Уилям беше огромна и изключително красива, подхождаща на всичко останало в този важен ден.

Оказва се обаче, че покрай тази наистина гигантска торта, е имало и известни приключения и неудобни моменти, разкриват двамата.

За да успее тортата да влезе в Бъкингамския дворец, се наложило да свалят една от вратите – за ужас на кралицата. Но нямало никакъв друг шанс тя да се озове вътре.

И пак не било лесно, а се случило след доста сложни маневри, обяснява Кейт.

Снимка: Gulliver / Getty

Фиона Кернс ръководи тогава екипа, който стои зад изработката на пищната 8-етажна сватбена торта. Тя също разказа за тези пикантни моменти в новия документален филм на ITV The Day Will.

Когато най-после успели да вкарат гигантския сладкиш в двореца, кралица Елизабет наминала, за да види как вървят нещата и веднага направила шеговита забележка.

„Спомням си как каза: „Чувам, че сте демонтирали къщата ми“. На което аз ѝ отговорих: „Трябваше да отстраним врата от долната стая, за да мине количката с тортата“. Но след това всичко бе възстановено, така че никой не разбра за този проблем“, разказва във филма Кернс.

Самата торта имала доста сложна украса с 900 листни и флорални елемента, част от която довършили на място.

По материали от People

Коментари
Последни видеа

Бонсай

04 януари 2022 г.