Коя е жената с най-красиво тяло в света в момента?

Учените са категорични - Кели Брук

30 март 2018 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Невероятно, но титлата за най-съвършеното женско тяло в света взема 38-годишната британска актриса и модел Кели Брук. И при това ѝ я връчиха не лъскавите списания, а учените, пише medikforum.ru.

Сътрудници на университета в Тексас в продължение на две години се занимавали с изследването на въпроса кое женско тяло днес може да се смята за еталон за физическа красота. При това изследователите отчитали не само телесни пропорции, като ръст, тегло, дължина на косата и форма на лицето.

Един от най-важните фактори, които влияели върху резултата, била привлекателността на женската фигура в мъжките очи. 

Откритата от учените закономерност потвърждава мнение, което отдавна е известно. Съвременните стандарти за женска красота са променени - слабите, ценени преди 15-20 години, са изместени от далеч по пищни дами, смятани са по-съблазнителни. 

А защо изборът е паднал именно върху Кели Брук? По думите на съавтора на изследването Хауърд Митенс, Кели е съвсем естесвена - тя не си е правила никакви естетични операции или други трансформации. Тялото ѝ изглежда в цветущо здраве.

В съвкупност с хармоничните черти на лицето ѝ, това предизвиква уау-ефект. Самата Брук пък признава в интервю, че като тийнейджър постоянно била подлагана на подигравки, защото я смятали за дебела.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа