Как 4-годишната Бела научи 7 езика

Майката описва специалната система, която направи от дъщеря ѝ феномен

Илюстрация: Guliver / iStock

Четиригодишното момиченце полиглот, което може да разговаря на седем езика, е новата и най-малката-голяма звезда в интернет, след като тв каналът „Русия 1“ излъчи предаването „Удивителни хора“.

В него се вижда как детето-чудо поддържа уверено диалог не само на руски, но и на английски, испански, френски, арабски, немски и китайски езици. И с тези си феноменални умения взриви социалните мрежи - за 9 дни - от 16 октомври до днес видеото е гледано над 2,5 милиона пъти.

Успехът е толкова грандиозно невероятен, че пред него можем само да мълчим и да дадем думата на майката на Бела Девяткина да разкаже как на хлапето го е постигнало.

Още от раждането на Бела тя е говорела на бебенцето на два езика – на руски и английски, но по специална система. Майката е ограничавала строго времевите рамки за всеки от езиците – един ден бил посветен на руски, следващия ден – на английски. И когато детето проговорило, този ритъм е продължил, като майката не е разрешавала да се включват и смесват руски думи в „английския ден“ и обратното.

След това, когато Бела започнала да говори успешно и на двата, приятели на семейството посъветвали родителите да добавят към изучаването нови езици и така днес малката общува свободно на седем, при това никак нелесни езици, каквито са китайският, френският, немският...

Източник: letidor.ru

Коментари
Последни видеа