Военноисторическият музей в София започва проект за деца

Могат да участват ученици от VIII до XII клас

12 септември 2016 г.

Снимка: Shutterstock

Националният военноисторически музей стартира проект „Моите предци на война“, финансиран от Министерството на културата. В него могат да участват ученици от 8 до 12 клас, съобщава Мениджър нюз.

В десет срещи младежите ще научат как да извлекат скритите съкровища от семейните си архиви, да ги впишат в контекста на голямата история на Първата световна война и сами да създадат национална пътуваща фотоизложба „Моите предци на война“, съобщават от институцията.

Децата ще имат възможност да преминат през целия процес на създаването на изложбата – от прецизирането на темата, през методите за проследяване на родовата история и създаване на съпътстващи текстове до обработването на изображения и тематичното им композиране.

Създавайки умения за проучване на семейните архиви, по време на създаването на проекта младежите ще видят как голямата история на войната се пише от хилядите малки разкази на хората, ще осмислят тежките последици от войната, премерени през съдбата на семействата им и ще се докоснат до другите сходни истории, за да изградят една мини-история на войната в поредица фотоизложби.

Срещите ще се провеждат всеки петък от 14:30 до 18:30 ч. в Националния военноисторически музей на ул. Черковна № 92 в София. Занятията са безплатни. Желаещите могат да заявят участие до 30.09. (петък) на nvim.pr@gmail.com

Коментари
Последни видеа