Четенето при най-малките

Нова дискусия на Националния център на книгата

Кога да дам в ръцете на моето бебе първата книга? Кога да започна да му чета приказки? Под формата на игра ли е най-добрият начин да му показвам буквите? Книги с повече илюстрации ли да избера или да разчитам на сугестопедични методи за провокиране на интерес към четенето? Все въпроси, които всяка майка си задава още с появата на бял свят на нейната рожба.

Национален център за книгата – НДК ще търси отговорите на всички тези въпроси на 18 март (събота) от 16:00 часа в Литературен клуб "Перото" заедно с приятели на Годината на детската книга – писатели, издатели, психолози, майки.

Темата на дискусията е „Ранното детско четене. Книги за най-малките" и цели да запознае публиката с актуалните тенденции при книгите за най-малките, често срещани проблеми при четенето на децата, практики и творчески методи за стимулиране на детското въображение чрез книги от най-ранна възраст.

Участници в дискусията ще бъдат Михаела Петрова – директор на НЦК; Валентина Стоева от фондация „Детски книги”; Любов Миронова – автор и педагог; Ирина Тенчева – журналист и Капка Кънева – художник и илюстратор. Гости на дискусията ще бъдат и педагози от детска градина "Бялото кокиче" и ЧДГ „Д-р Мария Монтесори“, които ще разкажат как възпитават интереса към четенето.

Повече за НЦК може да откриете тук.

Коментари
Последни видеа