Нова джобна настолна игра учи децата да смятат уверено

"Пиратска схватка" кара и всички над 4-годишни да мечтаят

Снимки: издателство "Пурко"

На пазара няма много обучителни игри за деца на възраст 5-6 години, затова ни стана интересна джобната настолна игра "Пиратска схватка", която "Пурко" издаде за всички онези хлапенца, които още нямат представа от смятането, и за тези, които горе-долу знаят как става, но не се чувстват уверени.

Пиратската история, с която са обвързани игрите, кара децата не само да броят и смятат, но и да мечтаят...

На остров в океана има скрито съкровище. То се намира в дълбока и тъмна пещера, зазидана със здрава врата. Пирати искат да открият съкровището. Те знаят, че единственият начин да преминат през вратата е, като я отключат. Уви, ключът е пазен от голямо морско чудовище. А съкровището в пещерата не може да бъде открито без помощта на светещите духчета.

"Упътването може да се отвори и през телефона, с QR reader. Там, в онлайн пространството ще се появяват актуализации, както и упътвания за нови игри. Скоро ще се появят видеа, които ще покажат как се играят отделните игри, за да могат всички просто да изгледат видеото и започнат да играят", обясняват от издателството и дават още подробности.

Идеята, разработването и илюстрациите са дело на Десислава Йорданова, която стои зад "Пурко", а консултант на играта е специалистът по детска психология и логопедия Диляна Лулчева
Двете отдавна работят в тандем и през годините са правили много игри, но тази е първата тяхна разработка в България.

Коментари
Последни видеа