4-годишна стана най-младият член на Менса

Признаха я за най-малкия гений в света

Снимка: Shutterstock

4-годишната Алана Джордж е призната за един от най-младите гении на Великобритания и най-младия член на Менса. Нейният IQ е от 140 точки, съобщава Daily Mail.

Снимка: Twitter

Алана, която живее в град Айвър, в графство Бъкингамшър, стана един от най младите членове на международната организация Менса за хора с висок коефициент на интелигентност. Според нейните родители Надин и Едмънд (39) още от най-ранна възраст тя проявявала интерес към буквите и се научила да чете сама, без тяхна помощ.

Тя е толкова малка, а вече не си представя живота без да учи. Ние дори се уплашихме, когато разбрахме колко е умна. Тя, без никакви съмнения, е особено дете, но до този момент ние не знаехме колко голям е нейният потенциал“, разказва майка ѝ.
37-годишната жена разбрала, че детето е особено надарено, още когато на 7-месечна възраст момиченцето казало първите си думи, а година по-късно вече говорила и имала завиден речников запас. На 3 години Алана се научила да чете откъси от любими приказки. Тогава Надин се обърнала за консултация към специалисти, за да проверят умствените възможности на детето. Те установили, че тя чете на нивото на 7-годишни деца, а говори и разсъждава като тези на 6 и половина години.

В момента Алана посещава престижното училище „Сейнт Джордж“, в което се обучават членовете на кралската фамилия на Великобритания. Майка ѝ следи момиченцето да не скучае по време на занятията, както и за това да не се лишава от детството, което изживяват нейните връстници.

Припомняме, че Mensa International е най-старата некомерсиална организация за хора с високи показатели на интелект. Тя е създадена през 1946 година. Достъпна е за всеки, който в присъствие на наблюдатели, направи с висок резултат стандартните тестове за определяне на коефициент за интелигентност.

Средностатистическият възрастен човек постига бал IQ 100. Резултатът на Стивън Хокинг и на Алберт Айнщайн се смята, че е от 160 точки, въпреки, че те не са правили подобни тестове. Организацията има национални клонове в 50 страна на света.

Мона Василава
 

Коментари
Последни видеа