Безплатно мобилно приложение за учене - вече и на български

Образователното съдържание на Кан академия използват над 72 милиона потребители по света

Снимка: Guliver / iStock

Мобилното приложение на мащабната онлайн платформа за учене в света вече е факт и на български. Кан Академия предлага първото по рода си приложение в България, обхващащо в дълбочина основните общообразователни предмети. Приложението е напълно безплатно за изтегляне и използване и - както основната, браузърна версия на Кан Академия - предлага качествено образователно съдържание на световно ниво, ползвано от 72 милиона потребители глобално. С приложението всеки ученик може:

- Да учи математика, физика и астрономия, химия, биология, компютърни науки и програмиране, здраве и медицина, а скоро и световна история, музика, философия и етика - чрез хилядите интерактивни упражнения, видео уроци и статии, на една ръка разстояние и винаги в джоба. Напълно безплатно.

- Да решава упражнения и тестове с мигновена обратна връзка.

-​ Да запълва дупки или затвърждава умения - да напредва със собствено темпо, където и когато пожелае.

-​ Да ползва насоките на приложението, които му помагат на всяка крачка, да иска подсказка, ако някой въпрос го затруднява, и да следи напредъка си.

-​ Да учи лесно като в игра, като трупа точки за активност, отключва аватари и събира интересни значки.

-​ Да се подготвя за изпитвания и изпити без частни уроци.

Повече за Кан Академия

Сайтът и мобилното приложение на Кан Академия разполагат с над 10 000 видео урока и 100 000 интерактивни упражнения. Те са вградени в учебна социална мрежа, като учителите могат да направляват и проследяват напредъка на всеки ученик поотделно и на целия клас. За родителите има аналогични инструменти. Уроците обхващат най-вече учебните предмети от 1-ви до 12-ти клас, подготвителни модули от университетското образование и множество уроци от общокултурен характер.

Кан Академия има над 72 милиона потребители в над 190 държави. Създаден през 2006 г., порталът е първият по рода си в света и се превежда на над 30 езика. От самото му създаване е безплатен и ще остане такъв благодарение на различни донори по цял свят, вкл. в България, служейки на мисията за качествено безплатно образование на всяко дете, навсякъде по света. Зад инициативата в България стои сдружение “Образование без раници”.

Повече може да научите Кан Академията на български,  Страница във ФейсбукОтзиви на пилотни учители и ученици в България и Оригинален сайт на Кан Академията на английски език.

Коментари
Последни видеа