Protect Your Kid защитава децата онлайн

И то безплатно

Първата българска мобилна апликация за онлайн защита на деца е достъпна от днес за сваляне и инсталиране напълно безплатно. 

Разработено от екипа на Bulbera, приложението за родителски контрол за смартфони и таблети Protect Your Kid дава възможност на родителите да осигурят на своите деца защитено сърфиране в интернет, контрол над времето, прекарано с телефона или таблета и откриване къде е детето в момента. И всичко това е на български език.

Основни функции на Protect Your Kid са:

- защита от неподходящо съдържание,

- управление на приложенията,

- създаване на времеви правила,

- ограничаване на обажданията и приложенията нощно време,

- информация за това къде се намира детето в момента.

Апликацията предоставя пълен контрол върху устройствата на децата през смартфона, таблета или компютъра на родителя.

„С тази стъпка вярваме, че ще помогнем на много деца да използват пълноценно възможностите на съвременните технологии, като се забавляват и получават достъп до качествена информация. За родителите апликацията е начин да подкрепят информирания избор на своите деца“, споделя Деян Благоев, мениджър „Бизнес развитие“ в Bulbera.

Приложението е достъпно през Google Play.

Protect Your Kid e подкрепен от българския Център за безопасен интернет. Той препоръчва ползване на програми за родителски контрол за възрастовата група до 9-10 години. Те не само позволяват на родителите да са наясно какво правят децата им в интернет и да ги защитят, но и дават възможност за разговор с тях за рисковете и опасностите в Мрежата.

През функцията на приложението за история на употребата може да се проверява какви сайтове и кои приложения е ползвало детето. Това дава повод да се разговаря за качествата на всеки сайт, какво е интересно и какво е полезно, а също така – за съществуването на сайтове, които не са подходящи за деца.

Всъщност, най-добрата защита на детето срещу попадането в рискови ситуации е то да  споделя с родител своя онлайн опит и да задава въпроси. Това ще му даде увереността, че всяко нещо, което го обезпокои в интернет, може да бъде обсъдено  и ще го подготви за свободно ползване на интернет, след като навърши определена възраст – 9 или 10 години.

Повече за Bulbera може да видите тук.

Коментари
Последни видеа