Български ученици с голям успех по математика

Носят медали от Световното отборно първенство в Пекин

28 ноември 2016 г.

Снимки: 125 СУ "Боян Пенев"

Шестокласниците Симеон Дойчинов, Виктор Попдончев, Ивайла Радкова, Любомир Манчев, Йово Йовчев и Ралица Веселинова от отбора по математика на столичното 125 СУ „Боян Пенев” се връщат с медали от Световното отборно първенство по математика, съобщава Обекти.бг.

Състезанието се проведе в Пекин между 23-27 ноември и в него взеха участие над 100 отбора от цял свят, разпределени в три възрастови групи. Това е третото по ред участие на софийската гимназия на престижния шампионат в Китай във възрастовата група до 15 години, от който до момента има спечелени 10 медали и купи.

Резултатите се изчисляват на базата на броя точки, които участниците съберат като индивидуално и отборно представяне, решавайки общо 40 задачи за 94 минути. Крайният резултат на отбора на 125 СУ „Боян Пенев“ го нарежда преди повечето отбори на състезанието. Той завоюва награда „Мерит“.

Изключително силно е представянето на отбора в индивидуалното състезание, където със златен медал е Симеон Дойчинов, със сребро - Виктор Попдончев, с бронз - Ивайла Радкова, а Любомир Манчев, Йово Йовчев и Ралица Веселинова са с награди „Мерит”. Ръководител на отбора е учителят по математика Мадлен Христова.

„Нашите ученици за пореден път доказаха, че математиката не е непреборима, а напротив – може дори да открие нови светове. Ние в 125 СУ сме традиционно силни в математиката, но за този випуск това е първото голямо изпитание и го преодоляхме отлично. Показахме, че упоритият труд винаги носи успех. В Пекин децата имаха възможност да се докоснат до една далечна и непозната култура, да се запознаят с връстници от цял свят и, което е най-важно, да се убедят сами колко конструктивен е отборният дух“, коментира Мадлен Христова.

Можете да намерите повече информация за отличията на адрес sou125.com и във фейсбук страницата на училището.

Коментари
Последни видеа