Матю Макконъхи става професор в Тексаския университет

Актьорът, спечелил „Оскар“, ще преподава в катедрата за кино, радио и телевизия

29 август 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty images

Матю Макконъхи ще бъде един от най-известните преподаватели на студенти в света, след като университета в град Остин в родния му щат Тексас го направи професор в катедрата по радио, телевизия и кино.  Американският актьор и кинопродуцент с английски, ирландски, шотландски, шведски и немски корени ще се присъедини към преподавателския екип на университета, "за да обучава следващото поколение иноватори и лидери в медиите", както се казва в изявлението на учебното заведение от сряда. 

Макконъхи,  спечелил „Оскар“ и „Златен глобус“ (за най-добра мъжка роля в драмата „Клубът на купувачите от Далас“ през 2014 г.) е гост инструктор във флагманския корпус в университета в Остин от 2015 г. насам, а настоящото назначение е признание за неговата „изключителна работа като учител и наставник“, съобщава Time.

Той ще продължи да преподава в курса по продуциране и сценарии за производство на филми и вече е разработил учебната програма. От университета казват, че Макконъхи е уважаван заради „готовността си да работи със студенти извън класната стая“.

49-годишният актьор се дипломира в Тексаския университет през 1993 година и досега е участвал в повече от 50 филма, включително „Време да убиваш“, „Контакт“, „Амистад“, „Ед телевизията“, „Вълкът от Уолстрийт”, „Тропическа буря“, „Интерстелар“, сериалът “Истински детектив“ и много други. 

 

Коментари
Последни видеа

Магията си ти

21 януари 2021 г.