Стотици съкровища очакват да бъдат намерени в Панаира на книгата

Новите родители препоръчват най-големия книжен форум в България

13 декември 2016 г.

Снимка: Guliver / iStock

Най-големият книжен форум в България – Софийският международен панаир на книгата започва днес, 13 декември и ще продължи цяла седмица - до 18 декември на етажи 0 – 4 в НДК.

Това е неговото 44-о издание, на което ще се представят над 200 изложители от страната и чужбина.

Ще се загубим и намерим между стотици нови заглавия, ще видим интересни писатели, илюстратори, преводачи и журналисти, а тази година Панаирът ще приюти и четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал.

Етажите на Двореца ще преливат от луксозни книги, албуми и енциклопедии за деца и възрастни, приказки, художествена литература, занимателни книги, 3D пътешествия, научнопопулярни четива, книжки за оцветяване, такива със звуци и стикери, немалко чужди издания на английски език.

Сред българските автори, които ще п(р)очетем на форума, са Юлияна Антонова, Соня Тодорова, Теодора Димова, Румен Николов, Емил Андреев, Ангел Г. Ангелов, Недялко Славов, Николай Овчаров, Боряна Дукова, Васил Георгиев.

Ще видим на живо Жозе Родригеш душ Сантуш, ще разлистим новите страници на Харуки Мураками, Юлал Харари, Елън Мъск, Джонатан Франзен, Артуро Перес Реверте... Отказваме се да изброяваме - най-голямото удоволствие е всеки сам да открие своето книжно съкровище!

Защото всяка книга е съкровище, а, както казва Наполеон: "Богатството не е в притежанието на съкровища, а в начина, по който умееш да ги използваш."

 

 

Коментари
Последни видеа