Да се докоснеш до магията „Барселона“

Българчета отново ще тренират на стадион „Камп Ноу“

Лионел Меси със сина си Тиаго преди мача между "Барселона" и "Реал Сосиедад" на "Камп Ноу" през ноември 2015 г. в Барселона, Испания.

Снимка: Guliver/David Ramos/Getty Images

Млади български таланти във футбола могат отново да се докоснат до магията на един от най-популярните клубове на планетата – „Барселона“.

За втора поредна година организацията „Кампус Барселона“ ще направи реална мечтата на децата да усетят тръпката, като тренират там, където блестят звезди като Меси, Суарес, Неймар, а в миналото и легенди като Христо Стоичков, Марадона, Роналдиньо и още много други знаменити играчи.

Миналата година 86 българчета на възраст между 8 и 18 години посетиха клуба. През 2017-а в инициативата се включва и Българският футболен съюз (БФС) като част от стратегията за развитие на младите таланти.

Момичета и момчета на възраст между 8 и 18 години ще тренират една седмица под ръководството на квалифицирани треньори и детски ръководители от футболния колос. Лагерът е през месец юли и включва също учебни часове по испански, посещение на стадион „Камп Ноу“ и музея на „Барса“.

Накрая децата ще получат официална диплома и два тренировъчни екипа на „Барселона“. Преди да заминат, ще се подготвят в Национална футболна база „Бояна“ под ръководството на родни специалисти и ще бъдат обезпечени с футболни екипи и топки. 

Тони Николов
Коментари
Последни видеа