Летни нещотърсачи с Мая Бежанска

Планински лагер ще учи деца на театър, бойни изкуства и други полезни работи

Приказна къща в красивата горска местност Юндола, събрала прелестта на трите планини Родопи, Пирин и Рила, ще събере деца от 7 до 10 години на сугестопедичен курс, съобщава Мениджър нюз

Курсът носи интересното име „Летни нещотърсачи“ и ще продължи от 7 до 14 август.

Програмата за обучение включва театър, бойни изкуства, походи, танци и много напомня на горско училище. Разликите с него са главно в начина на преподаване на децата – най-модерните методи за запаметяване и събуждане на интерес, съчетаващи игри и четене на приказки.

Дните се изпъстрят с всички летни забавления и зеленото кани любопитните малчугани да тичат, играят и общуват извън познатата им градска среда. Там те ще тренират уменията си да възприемат, запаметяват, твояра самостоятелно и да разгръщат фантазията си. Също така те ще пресъздават образи на герои от отминали и бъдещи времена със средствата на изкуството. Ще бъдат запознати с ритуали от Българския фолклор, танци, предмети на бита.

Освен в гората, децата ще пребивават и в обновената база на Лесотехнически университетски комплекс „Юндола“, на 1400 м средна надморска височина, на 16 км северозападно от Велинград.

Водещите на „Летни нещотърсачи“ са екип от артисти, сугестопеди, и спортисти: Мая Бежанска, Силвия Йорданова, Десислава Милкова, Роберт Мелев и др.

Повече за това лятно приключение можете да прочетете тук.

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.