Децата играят „Книговище“ безплатно до края на учебната година

Платформата включва както задължителната литература от 1 до 7 клас, така и странични художествени текстове

Снимка: Shutterstock

Как да мотивираме децата да уплътняват част от времето под карантина в четене, но без да чуваме вечната реплика „Скучно е!“? Едно от решенията е играта „Книговище“, в която малчуганите

Се състезават да отговарят на въпроси върху вече познати книги

За да вкарат доза лекота в живота на родителите и да осмислят времето на малчуганите вкъщи, създателите на онлайн играта осигуряват безплатен достъп до края на учебната година.  

Над 700 са заглавията, за които има въпросници в платформата, като текстовете покриват както задължителната литература от 1 до 7 клас, така и доста художествени и научнопопулярни четива. „Книговище“ предизвиква децата да четат книги насаме и далеч от компютъра и едва след това да играят в платформата на въпроси и отговори. Част от въпросниците са създадени от самите хлапета. С онлайн играта те трупат точки и награди и се състезават със съучениците си, а учителят им поставя цели и ги насърчава с дигитални грамоти.

Така учителите имат още един помощник в дистанционното обучение

А родителите: по-добри условия за работа вкъщи. Освен на сайта платформата ще бъде достъпна и от създадената от МОН платформа за дистанционно обучение, която обединява безплатните електронни образователни ресурси в страната.

Коментари
Последни видеа