Лятната занималня – в училищния двор или парка

От МОН съветват занятията да се провеждат през класна стая и в група по 10 деца

Снимка: Shutterstock

Края на учебната година идва, а с нея и вечния въпрос „Какво да правя с детето си през лятото, така че хем да му е интересно и да вземе да научи нещо?“.

Летните занимални след пандемията отвориха на 1 юни

И според препоръките на здравния министър трябва да се стремят към оптимизиране на учебния процес на открито. В една класна стая се допуска група от максимум 10 деца, а паралелките трябва да са през врата разстояние, ако занятията текат в училище. Това заяви Грета Ганчева от МОН пред БНТ.

Има опция активностите да се провеждат и в „мобилна класна стая“ на двора на училището, ако то разполага с лесно преносими маси и шатри без стени, под които да събере малчуганите. Обученията по учебния материал от годината са от 2 до 4 часа на ден при всички провоепидемични мерки, като мерене на температурата на децата и

Дезинфекция на помещението след всяко извеждане в парка

На страницата на МОН ще бъде публикувана лятна ваканционна програма, която ще покаже на родителите какви занимания предлагат всички центрове за подкрепа на личностното развитие. Та са с продължителност до 5-6 часа дневно и са напълно безплатни.  

Коментари
Последни видеа