Премиера на книжка, обвита от захарен памук, в парка

"Приключенията на принцеса Точица" - Новите родители препоръчват

Снимки: kutiata.bg 

Най-веселия съботен ден, правен някога от принцеса! Това обещават издателите на "Приключенията на принцеса Точица" от "Пощенска кутия за приказки" за днешната премиера на суперската принцеска книжка на филолога и дизайнер Ралица Найденова.

Ще се лее захарен памук, а пуканките ще хвърчат като заря сред песни, смешки и изненади! Входът към тези чудеса е свободен, мястото е зелената беседка в столичния парк "Военна академия Г. С. Раковски" - от 11.00 до 15.00 ч.

Интерактивната илюстрована книга за четене, писане и рисуване, в която принцесата задава въпроси и очаква отговори, е предназначена за деца от 6 до 9-годишна възраст, и идеята на авторката е тя да да се превърне в личен дневник на всяко малко момиченце.

Принцеса Точица не е измислена - героинята е напълно реален образ, а по-голямата част от историите и диалозите в книгата наистина са се случили. 

Тя разказва за края на лятната ваканция на едно бъбриво и любознателно момиченце преди седмия му рожден ден. Точица живее в замък на ул. „Точкова градина“ със семейството си, готвача Лин и забавния призрак Бофър. В утрото на един привидно безгрижен неделен ден малката Доти забелязва необичайни точици по тялото си и решава, че е омагьосана, което води до редица комични ситуации.  

"Точица е закачливото пламъче, къдравият смях и палавото въображение, които носи всяко малко момиченце. Тя живее в нас през очите на онова дете, което ни се усмихва от миналото с беззъбата си усмивка, докато играе на ластик, катери се по дърветата и си фантазира светове."

"Историята е написана от една майка, която се опитва да отговори на въпросите на дъщеря си, които самата тя никога не е успяла да зададе на своята майка. Защото всяко малко дете има нужда от отговори и от спомени, защото отговорите и спомените са опорните точки на детството, защото имаме необходимостта да помним какви деца сме били.

 

Коментари
Последни видеа