Учител с роман за киселата хормонална вихрушка на тийнейджърството

Доминик Карильо от англо-американското училище: Приятелството между поколенията е абсолютно възможно

12 април 2019 г.

Доминик Карильо е учител с награди от Сан Диего, защитил магистърска степен от UCLA. След публикуването на „Невероятния възход на Пако Джоунс“ (носител на награда за най-добър YA роман) той се фокусира върху писането на книги за тийнейджъри.

Веднага се сетих за собствената ми дъщеря, когато премина към тийнейджърството. Смяната стана като за една вечер: легна си като милото момиче, което винаги ме целуваше по бузата, а на сутринта се събуди като кисела хормонална вихрушка, отдалечена и груба…“

Тези думи от романа „Необичайните заподозрени“ на Доминик Карильо дават добра представа за това, че никой не разбира тийновете по-добре от учителя на деца в пубертета - той си има по цял ден работа с тях! 

Преподавателят по английски език в Aнгло-американското училище в България знае колко смел може да бъде един тийнейджър и колко безразсъдно може да бъде едно старче. И че приятелството между поколенията е абсолютно възможно, стига човек да е достатъчно готов за разни… необичайности. И го доказва в книгата, която излиза на български у нас.

Сюжетът

Четиринайсетгодишната Ния оставя зад гърба си елитното си училище, родния си град София и студените си, безразлични родители и се качва на първия международен влак към Берлин. Причината? Добре планирано отмъщение към бившето ѝ гадже. По пътя тя случайно се запознава с възрастния американец Кърт, който има собствени причини да пътува към Берлин… а също и таланта да убива хора, без да иска.

Преплитащите се пътища на младото момиче и стареца ги водят към приключения и финални дестинации, които никой не е очаквал. Но дали всеки ще изпълни първоначалния си план? Или някои планове са правени, за да се провалят?

На премиерата на книгата, на 18 април имате шанс да разберете повече за пътешестването, тийнейджърите, книгите, музиката, любовта и приятелството. Линк към събитието може да откриете тук.

Първият роман на Доминик Карильо „Да бъдеш Франк Диего“ (2012) е задължителен за четене в курсове в Държавния университет на Сан Диего. Втората книга на Доминик, „Американо в чужбина“ (2014), е впечатляващ пътепис, публикуван в „San Diego Magazine“.Карильо става наистина популярен с „Невероятният възход на Пако Джоунс“ (2016) и „Необичайните заподозрени“ (2018). Когато не преподава, пише, играе баскетбол и свири на барабани.

Коментари
Последни видеа

Бъди благодарен

22 октомври 2019 г.