Симеон Колев: Любознателното дете е дар Божи, а тъпият родител – бич Божи

Радиожурналистът издаде „Мисия ТАТКО: Диалози“ със съвети как да бъдем умни и отговорни родители

20 февруари 2019 г.

Симеон Колев с новата си книга, снимки: личен архив и "Егмонт"

Вицепремиер, министър, учени и експерти в различни сфери споделят с радиожурналиста Симеон Колев как да бъдем умни и отговорни родители и техните размишления намират място в неговата нова книга „Мисия ТАТКО: Диалози“.

Познаваме предимно гласа на Симеон Колев от сутрешния ефир на „БГ Радио“. Зад медийната личност обаче се крие баща от плът и кръв с дългогодишен опит. Симо обича да задава въпроси. Но още повече обича да отговаря, особено когато питат децата. Защото за 42-годишния журналист бащинството не е просто едната страна на семейната монета, а мисия

Експерти от всички области на живота се превръщат в съмишленици на Симо, включвайки се в диалозите в най-новата му книга: вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, журналистът Георги Милков, експертът по Слънцето от обсерваторията в Рожен д-р Никола Петров, съдия Любка Петрова, психотерапевтът Детелина Стаменова и още много – лекари, историци, учени, преподаватели и доказани специалисти по щастие.

За какво разговаря Симо с всички тях? За всичко – от планетите над главите ни до заровените цивилизации под краката ни. За историята, икономиката и парите, за религията и науката, за книгите, музиката, филмите, здравето и образованието. За доброто, за трудното и за неприятното задължително.

„Любознателното дете е дар Божи, а тъпият родител – бич Божи“, споделя авторът, но не за да обижда, а за да провокира: Мисия ТАТКО: Диалози“ няма за цел да отглежда и възпитава децата. Такава книга по принцип не съществува. Тази просто може да помага в безценното пътуване, наречено родителство“. Изданието предлага идеи и теми, по които e добре децата да имат мнение, да мислят критично и да задават въпроси… защото често въпросите са по-важни от отговорите.

Премиерата на книгата е тази вечер, 20 февруари, от 19,00 ч. в столичното заведение „Кино Култура“. Гостите ще се включат в разговор за значението на диалозите, които водим с децата, правилния подход, темите табу и всичко любопитното от необятната вселена на взаимоотношенията между деца и родители.

Симеон Колев работи в „БГ Радио“ от самото му създаване. Роден е в София през 1977 г. Учил е в руско училище, после в две квартални, после в Югозападния университет, а най-накрая в НБУ. Завършва и двата университета и в момента е магистър по политология и международни отношения. Обича работата си, неочакваните подаръци, хубавите книжарници, умните хора, колекционерските играчки и хотелите с хубави закуски.

Не може да свикне с ранното ставане. В свободното си време често пътува, кара колело и чете исторически книги. Води различни събития и участва в мероприятия, които подобряват средата. Не ходи с костюми, но тези, които притежава, са шити по поръчка. „Мисия ТАТКО: Диалози“ е третата книга на Симo след „Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“, в която споделя свои размисли за любовта, секса и брака, и „Мисия татко“, където говори за първите предизвикателства на родителството.

Коментари
Последни видеа