Как да изберем количка за бебето, с която да… тичаме

Има ли модели, подходящи за спортуващи мами и татковци

Снимка: Shutterstock

Най-накрая топлото време е факт и разходките на открито стават все по-чести и приятни. С бебе в количката – още повече.

Какво да правите обаче, ако сте спортна натура или просто искате да използвате момента и да възстановите фигурата си след раждането. А за таткото пък бавното бутане на количката със сигурност е по-натоварващо, отколкото разходките в бързо темпо.

Всъщност да спортувате и разхождате бебе едновременно изобщо не е невъзможно. Спокойно може да тичате или карате ролери или летни кънки заедно с количката, стига да сте избрали правилния модел.

Ето какво е важно да знаете, ако смятате да практикувате спорт и бебешки разходки по едно и също време.

Каква да бъде количката

Първата важна характеристика на количката за спортуващи е лекотата. Тя не трябва да бъде пречка за физическата активност и е добре да гарантира на майката или таткото възможност да тича бързо. Но в същото време е важно да бъде и безопасна за бебето.

Обикновено количките, подходящи за спорт, имат издължен силует и аеродинамична форма. Така се избягва прекомерното триене с въздуха и в същото време се осигурява отлична маневреност. За да се осигури плавно возене, количките трябва да са триколесни, за предпочитане с големи колела.

За какво още да гледате

По-добре е да изберете модел с една нечупеща се дръжка, за да има много здраво захващане. Дръжката обаче трябва да може да се регулира по височина, за да може родителят да избере най-подходящата позиция за бягане спрямо ръста си.

За детето е важно количката да бъде удобна, с омекотена седалка и конструкция, проектирана да абсорбира вибрациите по най-добрия възможен начин. Сенникът е добре да бъде по-голям, за да предпазва не само от дъжд и слънчеви лъчи, но и от струята на въздуха при по-бързото движение. Предпазните колани са също задължителни.

По материали от Pianeta Mamma

Коментари
Последни видеа

Смелост

09 февруари 2023 г.