Клуб ЦСКА организира шахматен турнир за деца на открито

На 21 май в Южния парк за всички ще има плодови нектари „FLORINA FLO FORCE“

Шахматен клуб ЦСКА организира нов турнир за деца, този път на открито. Състезанието е на 21 май в Южния парк - край паметника с птиците, който се намира на централната алея на входа откъм бул. „Витоша”.

Основен партньор на клуба е фирма „Бест Фрутс”, която ще подсигури на малките шахматисти плодови нектари „FLORINA FLO FORCE“ и други приятни изненади.

Шахматният празник се организира съвместно със Столична община и е в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на спорта през 2018 г.

Целта е градът да се популяризира като шахматен център, както и да се създадат условия, при които да се стимулират онези деца и юноши, които имат дарба в областта на шахмата. А също така да се осигури подходящ климат за включване на повече учители, родители и хора от бизнеса в извън училищната дейност на децата и юношите.


В програмата е предвидена свободна игра от 10.00 до 11.00 часа, следва турнир до 12.00, а от 12.00 до 12,30 часа ще има сеанс. Закриването и награждаването на участниците е в 12,30 ч. Организаторите очакват над 200 деца, които да се насладят на шахмата, съчетан с почивния ден в парка.

Тони Николов
 

Коментари
Последни видеа