Млади баскетболистки от 4 държави ще играят в София

За първи път се организира турнир „Ваня Войнова“

02 март 2017 г.

„Ваня Войнова е икона в историята на българския спорт и ще направим всичко възможно тази надпревара да стане традиционна и да се разрасне" - заяви президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков по повод първия международен турнир по баскетбол за девойки до 16 години в памет на легендарната българска баскетболистка Ваня Войнова.

Мачовете от турнира ще се играят от петък до неделя в столичната зала  „Триадица“. В дебютното издание на състезанието ще участват отбори от европейски школи с традиции в баскетбола – „Озона“ (Испания), „Санга“ (Италия), „Радивой Корач“ (Сърбия) и домакините от „Славия“.

Треньорът Росен Барчовски благодари на организаторите на турнира в памет на неговата майка и допълни: „Дано така повече от младите да узнаят какво са означавали имената на Ваня Войнова като спортист и на баскетболен клуб „Славия“ като престиж в Европа“.

"Работим и за кандидатурата на София за световно първенство за юноши до 17 г., дано да получим доверието да приемем подобен глобален форум“, каза още Георги Глушков. Организатори на турнира са клуб „Славия“ и София - Европейска столица на спорта 2018 г.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа