Само победи за шампиона при първокласниците на шахматен турнир за „Купа FLORINA“

Всички деца се подкрепиха с нектари

Петър Илиев стана шампион при първокласниците на турнира по шахмат за „Купа FLORINA“, като единствен спечели и петте си партии. Шестима участници завършиха с по 4 точки, но по допълнителни показатели втори и трети са Стоил Къртев и Петър Антонов.

При момичетата най-добре се представи Александра Тодорова с 4 точки и четвърто място в общото генерално класиране заедно с момчетата. След нея с 3 точки е Светлана Джамбазова, а бронзова медалистка е Йоана Ангова с 2 точки.  

В състезанието, организирано от шахматен клуб ЦСКА в залата на столичната улица „А. П. Чехов“ 16А, участваха 41 млади шахматисти при най-малките.

При второкласниците шампиони са Юлиян Скачков с 5 точки, толкова събра и Александър Валентинов, а трети с 4 т. е Христо Цонев. Той имаше по-добри показатели от общо 5-има млади шахматисти, които също постигнаха 4 т. При момичетата най-добра бе Гергана Станчева с 3 т., следвана от Диана Павлова с 2 т. и Христина Мишева - също с 2 т.

При третокласниците само с победи и с по 5 точки завършиха Симеон Миков и Елена Павлова, но Симеон оглави общото класиране. Трети е Денис Димитров с 4 т. пред Борис Сотиров. При младите дами следва Катерина Танева с 4 т. При най-големите от четвърти до седми клас се играха 6 кръга, без грешка завърши само Калоян Недков. Втори с 5 точки е Георги Стефанов, а на трето място е Кирил Лазаров с 4 т.

Всички участници се насладиха на нектари „Флорина” от партньорите на турнира – фирма „Бест Фрутс”, раздадени бяха и предметни награди.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа