Млади български тенисисти ще играят на елитен комплекс в Италия

Веригата Kinder+ Sport дебютира в България

Снимка: Guliver / iStock

Млади български тенисисти ще имат за първи път възможност да се докоснат до най-големия тенис-комплекс в Италия – Foro Italico. Там се играят най-силните турнири при мъжете и жените в страната. Нашата федерация по тенис (БФТ) обяви дебютното у нас издание на веригата Kinder+Sport, което се очертава да е доста атрактивно.

В 3 турнира от април до юли ще има състезания във възрастовите групи до 9, 10, 11 и 12 години.

Първият турнир е от 29 април до 1 май в курортен комплекс „Албена“, следва състезание в Българския национален тенис център (БНТЦ) през юни (7-9), а мястото на третия (22-24 юли) ще бъде определено допълнително. Всеки турнир ще е с максимум 32-ма състезатели.

При повече желаещи да участват в конкретна възрастова група ще бъдат организирани квалификационни мачове за 4 места в деня преди началото на основния турнир.

Важно е да се отбележи, че следвайки международните правила на програмата в турнирите, няма да се допускат национални състезатели, както и чужди граждани.

Киндер+Спорт e международен социален проект на „Ferrero Group“, който цели да дава възможност на максимален брой деца от цял свят да усетят радостта от движението.

Класираните на първо място 8 състезатели (момчета и момичета) в ранглистата след трите турнира ще участват на финалния световен турнир (21-30 август) на комплекса Foro Italico, като разходите по участието в Италия са за сметка на БФТ.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа