Синът на Шумахер дебютира във "Формула 3"

Специалисти му предричат бляскаво бъдеще

19 април 2017 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

18-годишният Мик Шумахер, син на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, дебютира във "Формула 3", съобщава letidor.ru. Той не даде най-добрия резултат, тъй като финишира едва осми, но редица експерти в средите му предсказват големи успехи в близко бъдеще. Вече от него се интересуват два от гигантите на "Формула 1" - Ferrari и Mercedes.

Мик не веднъж е споделял в интервюта, че примерът на баща му за него е образец и вдъхновение: "Баща ми е най-добрият, той е моят кумир, аз също ще се стремя да стана световен шампион."

Припомняме, че през 1995 година Михаел Шумахер се омъжи за своята възлюбена Корина, през 1997 им се ражда дъщеричката Джина-Мария, а през 1999 се появява Мик.

В края на 2013 година Шумахер заедно със сина си и приятели кара ски в курорта Мерибел във френските Алпи. Излизайки от пистата и карайки по необработен терен, Михаел се препъва в камък и удря главата си в скала. Дълго време пилотът бе държан в изкуствена кома. През юли миналата година, като коментар на здравословното състояние на състезателя, неговата мениджърка Сабине Кем каза: "В момента ситуацията е толкова сложна, че не можем да ви предоставим каквито и да било подробности."

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа