Спортни емоции с велопоход, айкидо и футбол през уикенда

В София, Пловдив и Враца

22 април 2017 г.

Този уикенд е наситен със спортни събития в София, Пловдив и Враца, които увличат и малките в емоциите на активния живот.

Ако сте в Пловдив, имате велосипед, свободно време и желание, може да участвате в откриването на велосезона в събота. Може да се присъедините към инициативата и като зрители. Или пък да покарате тротинетка и ролери, даже просто да повървите пеша - пак важи.

Началото е в 10,30 ч. пред кметството на район Тракия, на бул. „Освобождение“.  Шествието ще завърши в парк "Лаута" с много забавления, игри, състезания и томбола с награди.

Съботната сутрин и Враца ще бъде на спортна вълна, където от 10.00 ч. в комплекс „Христо Ботев” ще се играят мачовете от регионалния финал на турнира по футбол за „Купата на Coca-Cola“. За първи път Враца е домакин на футболни срещи, част от ученическото първенство по футбол.

Отборите от региона са 14, а победителят от събота се класира за големия финал на „Купата на Coca-Cola” в Русе (9-11 юни). Шампионът от Русе заминава на спортен лагер в базата на европейския гранд „Спортинг“ (Лисабон).

В турнира ще се включи и Радост Тодорова, представителка на страната ни в престижния конкурс „Мис Вселена“ през 2015 г. Родената във Враца красавицата е фен на футбола и ще направи няколко разигравания със своите съотборници от „Играчи FC“. 

Радост признава, че футболът е любимият ѝ спорт и най-голямо удовлетворение ѝ носи самата игра, както и факта, че я учи на спортсменство. Освен забавление ще има и награди за участниците.

Повече информация можете да намерите на фейсбук страницата на „Купата на Coca-Cola” и на: https://kupata.bg/.

В неделя пък в столицата може да се включите от 12,30 ч. в безплатна открита тренировка по айкидо. За целта трябва да се регистрирате на този линк.

Айкидо е традиционно бойно изкуство, подходящо за хора от всякакви възрасти. Айкидо е съвременна форма за развитие на духа и тялото, основаваща се на традиционните методи за самозащита на древните самураи. Целта на тренировката не e насилствено разрешаване на конфликти, а усъвършенстване на физическите и духовни качества на личността.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа