Гришо оздравя, поднови тренировките

Тенисистът изкара карантината в Монако с родителите си

14 юли 2020 г.

Снимка: Instagram Grigor Dimitrov

Първата ракета на родния тенис Григор Димитров пребори коронавируса. Той съобщи новината в Instagram със снимка, от която се вижда, че вече не е под карантина и се връща към физическата активност.

Току-що получих страхотна новина от лекар в Монако

Че съм с отрицателен тест за COVID-19. Благодаря ви за цялата подкрепа през последните седмици по време на моята карантина. Очаквам с нетърпение да се върна към тренировките скоро, за да бъда готов за корта в Щатите", написа Гришо.

Той даде положителна проба за COVID-19  на 21 юни по време на демонстративния благотворителен турнир в Задар (Хърватия), част от "Адриа Тур". Тогава бащата на организатора на турнира - световният номер 1 в тениса Новак Джокович, обвини именно Димитров, че е донесъл заразата. Последваха обвинения към Ноле за липсата на противоепидемични мерки. Скоро след това стана ясно, че самият Новак е заразен.

Новината за заболяването на Димитров

Притесни обществеността в родното му Хасково

Където той тренира няколко дни, среща се с кмет и журналисти, и се снима за спомен с доста деца. За щастие заразени се оказа, че няма. Гришо изкара карантината в Монако заедно с родителите си.

Коментари
Последни видеа