Как да накарате едно дете да спортува?

Може и с думи, но подходящи думи

Снимка: Guliver / iStock

Любовта към спорта се възпитава още от ранна детска възраст. Това го знаят всички. Но не всички разбират, че ако искате детето ви да спортува, макар и само за здраве, първото нещо е мотивацията с думи. Подходящите думи…

Искаш ли да си най-бързият в класа? Такъв въпрос би провокирал детето да поиска да го направи. В подкрепа на думите може да разкажете как вие сте били такъв като малък. Дори и да има малко художествена измислица…

Аз много обичам да пътувам по света, искаш ли и ти да видиш интересни места? Ако станеш добър спортист ще посетиш много държави, ще се запознаеш с много хора. Идеята за пътувания действа при всеки млад човек.

Ако станеш добър спортист ще бъдеш известен… Можеш да бъдеш звездата в класа или дори в училището за другия пол. Суетата се корени у всеки от нас още в детството.

Големите спортисти печелят добре, можеш и ти да го направиш… Дори и на малките деца е известно, че тенисисти, футболисти и много други спортисти наистина печелят много пари.

Има и още мотивиращи въпроси, но най-важното, разбира се, е самото дете да прояви интерес да спортува. Тогава вече ще се ориентирате към какъв спорт да го насочите. И още нещо – давайте му пример, децата копират родителите си.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа