Младите хокеисти на НСА изпращат много успешен сезон

„Бест Фрутс“ отново подкрепи клуба с плодови нектари „Флорина“

25 март 2017 г.

Младите хокеисти от клуба към Националната спортна академия (НСА) изпращат изключително успешен сезон у нас, в който отборите в различните възрастови групи спечелиха няколко призови места. За поредна година компанията „Бест Фрутс“ подкрепи детския клуб по хокей на лед на НСА, като осигури на малките спортисти плодови нектари „Флорина“ през студените зимни дни.

Във всички състезания във формат „Крос Айс“ при 8-годишните тимът на НСА завърши на първо място. Във формат „Халф Айс“ при децата до 11 и 12 г. отборът се класира съответно на първо и второ място. На държавното първенство до 10 години тимът е пети от 8 клуба, а при децата до 12 години съставът на НСА завърши трети от шест отбора. В шампионата до 14 години дойде поредният успех за НСА - първо място от пет отбора.

Гордостта на клуба и партньорите от „Бест Фрутс“ се допълни от индивидуалните награди на хокеисти от НСА. Голмайстор в първенството до 12 години е Димитър Илиев, а Александър Стаменов спечели приза за най-добър защитник. При 14-годишните голмайстор е Александър Николаев, а най-добър защитник - Нино Томов.

Следващото предизвикателство пред младите хокеисти на НСА е участие в новосъздадената Балканска лига за деца до 12 и до 14 г. Участват отбори от България, Сърбия и Хърватия. Родният тим е само този на НСА, сръбските са „Цървена звезда“ и „Партизан Нови Сад Старс“, а от Хърватия ще участват отборите на „Младост“ (Загреб) и „Лидице“.

Първият турнир е на 25 и 26 март в Нови Сад с тимовете до 12 години.

На 8 и 9 април 14-годишните хокеисти ще бъдат в Белград, където ще имат за съперници „Партизан Нови Сад Старс“ и „Цървена звезда“, като ще се играят по два мача с всеки отбор.

Мачове зад граница ще имат и момчетата във възрастова група 8-10 години, които на 1 и 2 април заминават също в Белград, за да участват в турнир формат „Крос Айс“, организиран от „Цървена звезда“. Името на турнира е „Шишич“, в него ще участват 12 отбора от България, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватия, Сърбия и Унгария.

Тони Николов

Коментари
Последни видеа