Наталия Водянова става Барби

Супермоделът ще бъде пърообраз на първата руска кукла

Наталия Водянова представя новата си благотворителна дигитална платформа, наречена Elbi, на Clinton Global Initiative 2015, Ню Йорк.

Снимка: Guliver / Getty Images

 

Компанията Mattel официално обяви, че ще стана първообраз на първата руска кукла Барби“, - написа моделът на страницата си в социалната мрежа, пише letidor.ru.

Барби Natalia ще бъде пусната в ограничен тираж и ще започне да се продава през 2017 година, - казва Водянова. - А сега най-важното: това ще бъде първата кукла Барби-благотворител.

Идеята за необходимостта от игри за пълноценното развитие на всяко дете е активно заложена още от началото на Фондацията на Наталия Водянова „Беззащитни сърца“, създадена през 2004 след терористичния акт в Беслан. Припомняме, тогава чеченски бунтовници превзеха местно училище и държаха в плен три дни стотици деца и възрастни. След избухнала бомба в училището, загинаха близо 350 души, от които 186 деца.

Известно е, че Водянова израства в крайна бедност в семейство, където е по-голямата кака на още две сестри, едната от които страда от тежка форма на аутизъм. Запозната с това колко е важно да се помогне на живите след житейска трагедия, Налия решава да създаде Фондацията и да построи игрово пространство в Беслан, което само по себе си да действа като терапия. Строежът на детски площадки и паркове става основна цел на „Беззащитни сърца“ и до момента са построени над 100 в различни градове в Русия.

Новата програма на Фондацията се нарича „Игра със смисъл“ и благодарение на куклата Барби Natalia тя ще получи голям отзвук. Част от средствата от продажба на куклата ще бъдат дарени за създаването на система от безплатни услуги за семейства, които възпитават деца с особености в развитието, както и строежа на детски площадки за деца от всички възрасти и с всякакви възможности.

Да добавим, че в началото на 2016 година Mattel пусна три нови версии на Барби – висока, миньонка и закръглена, с обяснението, че разбирането на идеала за красота в наши дни се променя и разширява.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа

Красива есен

31 октомври 2020 г.