Авторката на „Чело коте книжки“ – булка на 74

Дора Драганова се взе с Димитър Терзийски след половин век любов

21 май 2020 г.

Снимка: Facebook Dora Draganova

Композиторката Дора Драганова стана булка в разгара на пандемията от коронавирус и на достолепната възраст от 74 години.

Авторката на знаковата за няколко поколения деца песничка

„Чело коте книжки“ подписа с любимия си Димитър Терзийски. Двамата са заедно от половин век, но решили за официализират любовта си с подпис чак сега. „Мислехме да го направим на Димитровден миналата година, но тогава имах ангажимент в театъра и не стана. Сега театрите не работят, и двамата сме свободни. Насрочихме дата и даже ни позволиха да вземем фотограф.“, каза за bTV Терзийски, който е озвучител в театър „199“.

Любовта им пламнала по съседски 

В началото се събирали като приятелски семейства, после и двамата се развели с партньорите си и неусетно се намерили. „Първо дойде душевното, пирвързаността. И така вече 50 години. Но всеки уважава личното пространство на другия.“, разясни тайната си за здрава връзка Драганова. „Димитър живее в съседния апартамент. Звъни, когато иска за закуси, или да ме чуе жива ли съм, здрава ли съм, а най-често се събираме на вечеря, или на разходка, или с приятели.“

След 50 години заедно Димитър Терзийски казва, че все още е способен да я изненада дори с едно цвете, а тя – с вкусна манджа, която още не му е приготвяла. В момента Драганова работи по нови детски песни, а съпругът ѝ е в очакване на активния театрален сезон.  

Коментари
Последни видеа