Holiday Heroes събира играчки и храни за нуждаещи се семейства

Как и къде можем да се включим в акциите на празничните герои

02 декември 2016 г.

Броени дни преди Рождество Христово Holiday Heroes стартираха двете си традиционни акции „Избери, купи, дари“ и „Дари играчка“, с които да напълнят празнични коледни пакети за нуждаещи се семейства. И двете инициативи продължават до 19 декември.

„Избери, купи, дари“ е акция за събиране на хранителни продукти, която за трета поредна година се провежда в Kaufland България в четири от търговските обекти на веригата в София - в ж.к. „Младост“, кв. „Банишора“, бул. „Тодор Каблешков“ и Студентски град.

Всеки делничен ден от от 18:00 до 20:30 ч., а през уикендите между 12:00 и 16:00 ч., на входа на всеки от тези обекти ще има официален доброволец на Holiday Heroes, облечен с тениска на организацията, на когото могат да се дарят закупени от търговския обект продукти.

Продуктите, които се събират, са брашно, ориз, консерви, варива, паста (макарони), олио и захарни изделия, но не и такива, които подлежат на температурен режим. Всеки дарител може да избере производител и количество, което да дари.

Повече за инициативата можете да намерите тук или на Facebook страницата на Holiday Heroes.

“Дари играчка за дете от семейство в нужда“ се провежда в Serdika Center, бюро Информация, ниво 0. Там е разположен кът на Празничните герои, а в инициативата може да се включи всеки – дете, ученик или... пораснало дете с голямо сърце.

Единственото, което трябва да направи, е да донесе своя играчка, с която с удоволствие може да играе и някой друг. Или да купи нова, която да дари. Играчките могат да се донесат в делнични дни между 18:00 и 20:00 часа или през уикендите между 14:00 и 18:00 часа, когато има доброволци на Holiday Heroes.

Играчки могат да се оставят дори да няма доброволец, като за целта са предвидени специлни коледни чували, в които да се оставят донесените играчки. Повече за инициативате можете да научите тук.

От 17 до 20 декември можете да гледате опаковането на празнични пакети с хранителни продукти и детска играчка оналайн, на живо в канала във Facebook.

 

 

Коментари
Последни видеа