Принц Хари и Меган – без кралски титли

Няма да получават финансиране от кралския двор

19 януари 2020 г.

Снимка: Guliver / Getty

Принц Хари и Меган Маркъл няма да използват повече титлите „кралско височество“ и няма да получават финансиране от кралския двор при изпълнение на произтичащите от монархията задължения, съобщиха от Бъкингамския дворец, цитирани от BBC.

Херцогът и херцогинята на Съсекс освен това възнамеряват да върнат 2,4 млн. паунда от парите на данъкоплатците за ремонта на „Фрогмор котидж“ в Уиндзър, който ще продължава да бъде техен дом в Обединеното кралство.

Принц Хари и  Меган Маркъл няма повече официално да представляват кралицата и няма да бъдат действащи членове на британското кралско семейство.

Новият модел на отношения в кралското семейство ще влезе в сила от пролетта на тази година.

Всичко това става след като двамата пожелаха по-рано да престанат да бъдат „старши членове“ на кралското семейство и да започнат нов живот, като финансово независими.

В декларация от Бъкингамския дворец кралицата изтъква, че „след месеци на разговори и дискусии тя е доволна да обяви, че е намерен конструктивен и спомагателен начин за нейния внук и неговото семейство за бъдещето“.

„Разбирам предизвикателствата, пред които бяха изправени в резултат на излагането на показ на техния живот през последните две години и подкрепям желанието им да водят по-независим живот“, се казва още в изявлението на кралицата.

От Бъкингамския дворец казаха, че на този етап още не могат да коментират въпроса със сигурността на двойката в бъдеще.

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа