Най-голямото ми изпитание като баща: Георги Тошев

Известният журналист за доверието и дъщеря си Ана

30 ноември 2016 г.

Снимка: личен архив

Известният журналист, режисьор и тв продуцент Георги Тошев, баща на 12-годишната Ана, споделя най-голямото си родителско изпитание и как го е преодолял пред Новите родители.

Най-голямото ми изпитание като баща беше да създам доверие между мен и дъщеря ми.

Аз съм "отсъстващ" баща заради професията и непрекъснатите ми пътувания, поради факта, че по-голямата част от работата ми е свързана с България, а детето ми живее с майка си в друга държава.

В началото си мислех, че отсъствията се компенсират с подаръци. Купувах всевъзможни неща, само и само да впечатля моето малко момиченце. За щастие, скоро разбрах, че това е грешка, че материалните придобивки временно фокусират вниманието на нашите деца, но те не изграждат трайни взаимоотношения.

Затова се научих да виждам моето дете, да му отделям време, да му се посвещавам дори и за един час, когато емоционално съм сто процента с него - Тук и Сега, когато сме заедно.

Тази концентрация върху нея ми се отблагодари. Днес с дъщеря ми се разбираме с поглед, без излишни думи. Тя се научи, че времето, в което сме заедно, е важно.

Понякога бързаме да наваксаме разделите и заедно правим почти всичко. Друг път се въоръжавам с търпение, за да я изслушам или да се посветя на нейните вълнения. Трудно е понякога да приемеш, че детето ти пораства по-бързо, отколкото ти се иска. Но с доверие може да му помогнеш по-добре да намери себе си.

Уча се да виждам моето момиче, дори когато не съм до него. Да го чувам и да имам време да го изслушам поне.

Коментари
Последни видеа