Симпатични идеи за летни снимки на децата

8 момента, в които да хванете тяхната емоция

Снимка: Instagram / clickinmoms

Децата растат и се променят невероятно бързо, всяко лято за тях е различно. За вас, като родители и близки, които именно в този момент разполагат със свободно време, е много важно да запазите ценните моменти.

Сайтът Today е помолил няколко майки и бащи, които в същото време са и професионални фотографи, да дадат съвети как да направим незабравими снимки от лятото на децата. Някои предложения могат да ви се сторят тривиални, идеята е, че трябва да се опитате да хванете емоцията на детето в кадър и да сте подготвени за това. Ето как:

1. Сапунени балони
"Те винаги украсяват кадрите с деца, - смята фотографът Ванеса Хикс. - Създават атмосфера на вълшебство."

Тя препоръчва при подобна снимка мама или татко - който е фотографът, да клекне на нивото на детето, да го помоли да направи крачка назад и след това да си затвори очите. После другият родител да духне балоните към детето и да му каже: "Отвори очи!".

"Когато погледне, снимайте! Види ли малчуганът сапунените балони, лицето му ще се озари от щастие и възторг, а на вас ще ви се получат чудни снимки", съветва Хикс.

Снимка: Instagram / clickinmoms

2. Атракциони
Извинете, но всички деца, без изключение, харесват атракциони. Така че защо да не съвместим приятното с полезното? Прекрасни кадри могат да се получат на въртележки, влакчета, трамплини и каквото друго се сетите.

В случая е важно фотоапаратът да ви е на шията, за да не го изтървете от възторг и вие. 

Снимка: Instagram / janebereza

3. На плажа
Ако отивате на море, фотографът Ванеса Хикс ви съветва да не снимате в средата на деня. По това време слънцето е много силно и оставя големи сенки.

"Най-доброто време да снимате на плажа, както и изобщо за външните снимки, е ранно утро или час преди да залезе слънцето", съветва тя. Фотографът Ребека Уайт добавя, че ако снимате на препълнен плаж, имате два варианта:

или да покажете детето на фона на целия хаос, или да го изолирате в кадъра - това е възможно да направите, ако го снимате от долу нагоре, като използвате небето за фон, или от горе надолу, като използвате морето за фон. 

Снимка: Instagram / clickinmoms

4. Подводни приключения
Ако вашите деца обичат да се гмуркат, а вие искате да направите интересен кадър, нека той да бъде под вода тогава. Действително, за осъществяването на тази задача ще ви е необходим водонепропусклив калъф за фотоапарата, но вложението си заслужава.

Снимките под вода са неочаквани, любопитни и динамични.

Снимка: Instagram / rebecca.wyatt.photography

5. В движениe
"Нека децата да си вземат скейта, колелото, ролерите, тротинетката и т.н., отивайте в парка и им направете фотосесия в движение", съветва фотографът Даниел Гюнтер. Но трябва да знаете, че ще снимате бързодвижещи се обекти, така че трябва да настроите фотоапарата или телефона в режим на висока скорост или на "спорт".

Снимка: Instagram / danielleguentherphotos

6. В хамак
В него почти винаги се получават позитивни и красиви фотографии. Даниел Гюнтер препоръчва да снимате детето или отгоре, или отстрани.

А, за да постигнете весело настроение, погъдилкайте малко детето преди снимката и после му кажете, че ей сега идвате за нова порция гъдел - щастието от очакването на забавата щракнете в кадър. 

Снимка: Instagram / malya__kira

7. Водни игри
Басейнът и плажът не са единствените места, където детето може да си играе с водата през лятото. Не забравайте за различните фонтани из града, както и за обикновения градински маркуч. "Намажете детето със слънцезащитен крем и напред, - съветва Гюнтер.

- Водата създава чудесен фон, а и на детето ще му бъде весело. Само не забравяйте да му вземете дрехи за смяна." 

Снимка: Instagram / clickinmoms

8. Цветни тебешири и малко фантазия
Понякога за създаването на красиви фотографии съвсем не е задължително да сте на море или да търсите подходящ фон - просто защото можете да си го направите и сами. Трябва да си вземете разноцветни тебешири, асфалт и въображение.

Ванеса Хикс съветва да рисувате на колкото се може по-тъмен асфалт, защото така образите ще изглеждат по-ярки. 

Снимка: Instagram / minimundo.o

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа