5 мита за мъжкото тяло

Има няколко особено устойчиви твърдения, които са напълно неверни

20 януари 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Сред многото легенди, които се разпространяват относно мъжкото тяло и душевност, има пет, които са особено устойчиви и напълно неверни, пише LiveScience.

1. Мъжете мислят за секс на всеки 7 секунди

Това е повече от броя вдишвания на ден. Никой няма такава умствена издръжливост, посочва д-р Аарън Каръл от университета на Индиана, автор на книгата "Не гълтайте дъвката: митове, полуистини и чисти лъжи за тялото и здравето".

Мащабно изследване, проведено в САЩ през 1994 напълно опровергава твърдението.
43 процента от мъжете мислят за секс по-малко от веднъж на ден - средно между два пъти седмично и няколко пъти в месеца.

2. Ергените имат по-добър сексуален живот

Изследване, проведено през 2006 г. показва, че женените мъже не само правят секс по-често (между 28 и 400 процента повече), но имат по-разнообразни и удовлетворителни преживявания в леглото - например правят и получават повече орален секс. Което оборва разпространеното схващане за скучната съпружеска спалня.

3. Спермата е изключително калорична

Семенната течност съдържа вода и вещества като витамин С, калций и магнезий. Съдържа фруктоза, но не повече от 5 до 7 калории на "порция", обяснява д-р Рейчъл Фрееман от университета на Индиана. Такова количество не може да се отрази на диетата, но това не е аргумент в нито една посока, подчертава тя.

4. Ако си бръснете брадата или косата, тя ще порасне по-гъста и твърда

Ако това беше вярно, щяхме да имаме лекарство за оплешивяването при мъжете, отбелязва д-р Аарън Каръл. Брадата изглежда по-тъмна и груба, когато израства, защото не е била изложена на слънце и други фактори, които правят космите по-светли и тънки. Когато порасне, тя не е по-гъста от небръсната.

5. Размерът на стъпалата има значение

Въпреки че един и същи ген оказва влияние върху растежа на пръстите на краката и пениса, не е открита връзка между дължината на тези части на тялото. Нито едно сериозно проучване не е установило подобна зависимост.
През 2002 г. учени решават да проверят хипотезата отново и, проявявайки съмнение в съобщените размери, провеждат собствени измервания. За пореден път не е открита връзка.

Обекти.бг

 

 

Коментари
Последни видеа