7 идеи за дом, който се адаптира към нуждите ни

За многото багаж, за порастващи тийнейджъри, за неочаквани гости…

12 януари 2019 г.

Снимки: ИКЕА

Жилището е своеобразен портрет на хората, които го обитават, променя се с тях, както и техните нужди спрямо него се менят с времето. Но колкото и да се променяме, винаги се стремим към едно – да е удобен. В какво се състои комфортът?

Според изследването Life at home на ИКЕА, за което компанията влиза в 22 000 души, това е способността на дома да отразява настоящите ни потребности и желания и да се приспособява към тях.

Данните ни запознават със 7 типа жилищни пространства, едно от които е дом с една спалня, в който живее семейство с двама родители и близнаци тийнейджъри.

Когато площта е ограничена, сменете „стандартите“ с индивидуални решения

Живот с порастващи деца - тогава трябва да сме готови да реорганизираме  дома, за да отговаря той и на техните специфични нужди като лично пространство, чести събирания с приятели и забавления вкъщи.

Именно затова бихме могли да сменим традиционната кухненска маса с „остров“

Той може да се използва за приготвяне, за хранене, за игри даже - защо не, ако това е начинът, по който семейството би предпочело да прекарва семейните вечери?

Гости? Никакъв проблем! DIHULT са любимите ни меки пуфове, които могат да бъдат поставени навсякъде и дори да бъдат окачени на стената, когато не се използват. А ако семейството организира филмова нощ с приятели, подвижната масичка с дръжка BURVIK е подходящия помощник, тъй като е лесноподвижна. Така всички необходими неща ще са ни винаги под ръка.

Изборът на подобен тип интериор заявява: ние се водим от това, от което наистина имаме нужда вкъщи, а не се подчиняваме на  "правила", които диктуват как „би трябвало“ да се използва пространството у дома.

Адаптирането на дома към нашите нови планове и мечти може да се случи във всяка стая

Стая с много функции - как ви звучи? Дневната обикновено е най-голямото пространство у дома и същевременно може да бъде и най-гъвкавото. Това би могло да стане благодарение на комбинацията от различни опции за мека мебел. Като диваните FLOTTEBO, които могат да се използват и като легла. Възглавниците на гърба на дивана могат да бъдат размествани, за да се приспособят към всеки повод – игри, гости с преспиване, импровизирани вечери...

Пространството за сън може да се обособи като отделен кът с мебели и стена в по-тъмен цвят, дори този кът да е в откритата зона на всекидневната. Леглото MALM с вградено място за съхранение е подходящо за всяка спалня – независмо от размерите ѝ.

Голямото семейство върви ръка за ръка с много багаж. Извлечете максимума от коридора (или от всяка стена), като ги превърнете в практично гардеробно решение с помощта на система ELVARLI. За да съхраним всичките си вещи, без да стане тясно и претрупано, са ни нужни интелигентни начини за съхранение и организиране.

Когато кроим планове за бъдещето, се водим от това, което искаме да постигнем. Ако става въпрос за дома, ситуацията е същата. Затова изберете за жилището си „подвижни мебели“, които лесно ще се приспособяват към нуждите на семейството ви, когато те се променят. Защото домашният уют не е въпрос на площ, а на организация, така че всеки вкъщи да има местенце, което може да нарече свое.

Коментари
Последни видеа

Мисия

17 юни 2019 г.