7 изненадващи признака за висок интелект

На пръв поглед нямат нищо общо с умствения потенциал

25 юни 2019 г.

Снимка: Shutterstock

За висок интелект говорят някои изненадващи прояви, които на пръв поглед нямат нищо общо с умствения потенциал.
Ето кои са те.

Висока чувствителност към звуци. Заради по-високата активност на главния мозък, интелектуално надарените хора възприемат много силно странични шумове и не могат да ги филтрират. Това пренатоварва нервната им система и може да има нежелателни странични ефекти.

Активни са предимно нощем. Отдавна се знае, че надарените с висок интелект хора са особено активни и много продуктивни именно през нощта. И това се изявява още от детството.

Повишена тревожност. Мозъкът на интелектуалците анализира достатъчно точно информацията и определя последствията от различни ситуации. Често и такива, в които човек е безсилен. Не може да им повлияе, нито да ги промени. Това прави интелигентният човек по-тревожен и напрегнат.

Необходимост от усамотение. Според проучвания, колкото по-висок е интелектът на човек, толкова по-малко той има нужда да общува с околните.

Високи изисквания. Колкото е по-умен човек, толкова по-ясно осъзнава, че за знанието няма предел. Стреми се да трупа и да увеличава потенциала си, като усвоява нова информация. Той винаги се съмнява в своя интелект и има високи изисквания към самия себе си. Поставя си все по-високи цели.

Черен хумор. Интелигентният човек добре вижда грешките, не се заблуждава и не си прави илюзии, че животът е наистина труден и сложен. Затова често проявява странно чувство за хумор.

Атеизъм. Повечето умни хора са атеисти и не признават религията. Високият интелект просто не може да приеме натрапени постулати като истина. Той трябва във всичко да се съмнява, да анализира, докато стигне до истината.

Източник: medikforum.ru
 

 

Коментари
Последни видеа

Разговор

19 октомври 2019 г.