Холандска учителка изплете кукли-копия на своите ученици

По време на карантината, защото силно се затъжила за тях

28 май 2020 г.

Снимка: фейсбук

Пандемията от коронавирус раздели много семейства, колеги, ученици и учители по цял свят.
Учителка от начално холандско училище така силно се затъжила за своя клас по време на карантината, че решила  да изплете мини-копия на своите 23 ученика.

Ингеборг Майнстер Ван ден Дуин много дълго била разделена със своите ученици, което ѝ дава идеята да изплете малки версии на всеки от тях.

Ингеборг се вдъхновила, когато видяла подобни кукли на Пинтерест, и решила да повтори идеята. Тя се постарала да изобрази нещо характерно за всеки един от учениците си, избрала подходящи дрехи и добавила нещо специфично: очила, обеци,  прическа ...

Снимка: фейсбук

Изработването на 1 кукла отнемало обичайно около 3-4 часа. Като дължината на всяка не е повече от 10 сантиметра. И, за да бъде пълен съставът на класа, тя добавила и плетена версия на себе си.

Ингеборг планира да направи същото и с новите си ученици - випуск 2020-2021, които ще посрещне в училище през есента.

Интересът към работата ѝ явно е силен, защото учителки на други класове, също се обърнали към нея с молба да направи плетени копия и на техните класове.
На Ингеборг обаче ѝ се налага да отказва поръчки, защото времето не ѝ стига.
Випускът ѝ няма да се върне повече в училище – учениците ще дойдат само, за да си приберат вещите и да кажат (от дистанция) „сбогом“ на учителката си.
Заедно със свидетелството, всеки от тях ще получи и своята малка плетена кукличка, за да си спомня за първите години в училище.

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа

Ако ти ме помниш

25 октомври 2021 г.